Tərkibi:
2 ədəd bulki
4-5 çiyələk, yarpağı ilə birlikdə
1 st. qaymaq
2 st. su
2 st qr şəkər tozu
2 ədəd yumru konfet
Hazrlanması:
Əvvəlcə bulkilərı uzununa,sonra isə eninə kəsirik.
Təqdim edəcəyimiz boşqaba ilan formasında düzürük.150 q. şəkəri suda zəif odda əridib sirop hazırlayırıq.Bulkilərimizı bu siropla isladırıq.
Qaymağı 50 q. şəkərlə çalıb “Ilanımızı” qaymaqlayırıq.
Üzərinə səliqə ilə çiyələkləri dilimləyib düzürük.
“İlanın” başını çiyələkdən,gözünü konfetdən, dilini isə çiyələk yarpağından bəziyirik. 2-ci qat bulkini də qoyub eyni qaydanı təkrarlayırıq.
Budur, çiyələkli “Ilan” deserti hazırdır. (tərcümə edilib)
Nuş olsun!