DBB prezidenti Kristian Veber, “İstehlakçılar hər fürsətdə yüksək keyfiyyətli, dadlı pivə axtarırlar və biz onlara bu çeşidi təklif edə bildiyimiz üçün çox şadıq”, – deyib. Pivə sənayesinin çətir təşkilatı Almaniyada istehsal olunan hər 10 pivədən birinin tezliklə spirtsiz olacağını gözləyir.
***
"Pivə zavodlarının innovativ gücü bu artımda həlledici rol oynayır", – Veber deyib. Yeni pivə istehsalı prosesləri illər ərzində alkoqolsuz pivələrin dadını və keyfiyyətini çox yaxşılaşdırdı. Müasir avadanlıq sayəsində spirt çox yumşaq şəkildə çıxarıla bilir, pivələr öz yaxşı dadını və yüksək keyfiyyətini saxlayır.
Pivənin təmizliyi qanunu ilk dəfə 23 aprel 1516-cı ildə İnqolştadtda ilkin olaraq Bavariya Hersoqluğu üçün qəbul edilib və 1906-cı ildən bütün Almaniyada qüvvədədir. Alkoqolsuz pivələr də 1516-cı il Təmizlik Aktına uyğun olaraq istehsal olunur. Başqa sözlə, o, yalnız dörd inqrediyent – hopdurma suyu, arpa və adi mayaotu, mayadan istifadə etməklə hazırlanır. Pivəçilər Assosiasiyasının məlumatına görə, Almaniya 800-dən çox müxtəlif alkoqolsuz pivə markası ilə bu sahədə dünya lideridir.