Bu elit reytinqin zirvəsində İtaliyanın cənubundakı Neapol şəhəridir. İkinci yerdə Cənubi Afrikanın canlı kulinariya səhnəsi olan Yohannesburq və dah sonra Perunun paytaxtı Lima gəlir. Hər üç şəhərdə küçə yeməklərindən tutmuş “Michelin” ulduzlu restoranlara, yerli bazar təlaşından orijinal dad təcrübələrinə qədər zəngin qastronomik mozaika təklif olunur.
Neapol
Siyahıda birinci yerdə dünya şöhrətli nazik qabıqlı pizza, ragù sousu, sfogliatella deserti və təzə dəniz məhsullarının beşiyi olan Neapol gəlir. Burada yemək təkcə mədənizi doldurmaq deyil. Futbol həvəsinin, ailə süfrələrinin və məhəllə kafelərinin bir araya gətirdiyi ictimai ritualdır. Qədim məzarlardan və günümüzə qədər uzanan bazarlar, ustalarından öyrəndiyiniz reseptlər təcrübə yolu ilə kəşf edilir.
Yohannesburq
İkinci yerdə olan Yohannesburq, xüsusilə Braamfontein bölgəsində şərab və tapas barları ilə kulinariya laboratoriyasıdır. Küçə sənətinin rəngarəng üzləri ilə qarışan restoranlar dünya mətbəxindən nümunələr təqdim edir, eyni zamanda yerli inqrediyentləri vurğulayır. Axşam şərab dequstasiyasından sonra qalereyaları ziyarət etmək, müasir Cənubi Afrika mətbəxini təcrübədən keçirməyin ən yaxşı yoludur.
Lima
Üçüncü yerdə qərarlaşan Lima təzə dəniz məhsulları və unikal yerli məhsulları ilə parlayır. Şəhərin mərkəzində seviçe (ceviche) restoranları dörd fəsildə hər bir damaq dadına xitab edir, “Central” və “Maido” kimi dünyaca məşhur məkanlar isə Perunun kulinariya sərhədlərini aşan füzyon nümunələri ilə unudulmaz təcrübələr təqdim edir.
***
Bu üç paytaxtın ortaq cəhəti odur ki, onlar ənənəvi reseptləri müasir toxunuşlarla birləşdirir və küçə yeməklərinə verdiyi dəyəri “Michelin” zərifliyi ilə birləşdirir. İstər Neapolun dar küçələrində dilim pizza dadın, istər Yohannesburqun şərab barlarında yerli üzüm növlərini kəşf edin, istərsə də Lima küçələrində buz kimi soyuq seviçe qablarını təqib edin – dünyanın ən yaxşı qastronomik məkanları sizi gözləyir.