Konservalar, quru meyvə
Üçüncü Dünya müharibəsi başlayanda elektrik enerjisi olmadan yemək bişirmək qeyri-mümkün olur. Konservləşdirilmiş qidalar, quru meyvələr, qoz-fındıq və zülal barları kimi yeməyə hazır qidalar həyati əhəmiyyət daşıyır.
Su şüşələri və ehtiyat bidonlar
Bir insanın gündə ən azı 4 litr təmiz içməli suya və gigiyena üçün əlavə su ehtiyatına ehtiyacı var. Bu ehtiyat aylarla qapalı yerdə qalma ehtimalına görə planlaşdırılmalıdır.
Portativ su filtri
İçməli su qurtardıqda təmiz su tapmaq çətin ola bilər. Təmiz su üçün keyfiyyətli portativ filtr sağ qalmada böyük kömək göstərə bilər.
Konserv qapağı açan
Elektrik kəsilməsi zamanı ən əsas ehtiyac: Konserv açan. Saxlama müddəti uzun olan qidalara çatmaq üçün mütləq çantada olmalıdır.
Qalın yapışqanlı lent
Nüvə partlayışından sonra ən böyük təhlükə radioaktiv tullantılardır. Qapıları, pəncərələri və ventilyatorları möhürləmək üçün qalın plastik örtüklər və güclü yapışqanlı lentlər (skoç) vacibdir.