Toyuğu yumaq «infeksiyanı yayır»
Vəziyyətdən çıxmaq üçün məsləhətlər
MÖVZU İLƏ ƏLAQƏLİ
-
Azərbaycan ərəb ölkələrinə kənd təsərrüfatı məhsulları ixrac edir
Ətdə 384, süd, yumurta və balda isə 489 faiz artım var
-
Sahibsiz xoruzlar niyə kəskin artıb?
«Yumurtadan cücə çıxarmağın» qadağasını tələb edən petisiya
-
Fransızlardan yeni üsul
Zibillərin utilizasiyasında toyuqlardan istifadə olunmağa başlanıldı
-
Yumurta ucuzlaşırsa...
Toyuq ətinun qiyməti niyə düşmür?
-
Yumurta ucuzlaşdı
«Qiymətləri bazar tənzimləyir»
-
Kənd toyuğu fırıldağı
Boreyler məhsullarını kənd istehsalına «çevirən» texnologiya «icad olunub»
-
Alimlər çiy toyuğu yumağın qida zəhərlənməsi ilə nəticələnə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər. Britaniyada 4500 adam arasında keçirilən sorğuya əsasən 44 faiz toyuğu bişirməzdən əvvəl yuyur.
Amma ölkədə qida standartlarını tənzimləyən FSA agentliyi (Food Standards Agency, Ərzaq Standartları Agentliyi) toyuğun yuyulması vaxtı su sıçrantıları vasitəsilə bakteriyaların əllərə, mətbəxə, paltara və avadanlıqlara yayıldığını bildirir.
Toyuğu yuyanlar bunu çirk və mikrobları aradan qaldırmaq üçün və ya bir vərdiş kimi etdiklərini deyirlər.
Toyuğu hazırlamaq üçün məsləhətlər:
- Çiy toyuğun üstünü bağlayıb onu soyudun;
- Onu soyuducunun alt hissəsində saxlayın ki, suyu digər məhsulların üstünə damcılamasın;
- Çiy toyuğu yumayın;
- Çiy toyuğu hazırlayarkən bütün avadanlıqları, doğrama lövhələrini və masaların üstlərini yuyun;
- Toyuğu yaxşı bişirin - ətin çəhrayı yerləri olmamalı, suyu şəffaf olmalıdır.