
“Bu gözəldir, onu bağlayacağıq”
Merz və Tramp Ağ Evdə bir-birlərinə nə hədiyyə etdilər?
Merz və Tramp Ağ Evdə bir-birlərinə nə hədiyyə etdilər?
Bəziləri təəccüblü dərəcədə çox yayılıb
Səudiyyə Ərəbistanı “alkoqol qadağasının ləğv ediləcəyi” iddialarını rədd edir
Səudiyyə Ərəbistanı alkoqol qadağasını ləğv etdi
“Pom-Bär” məhsulları geri çağırılıb
Bir zamanların uğur hekayəsi “Ebrosia” iflas elan etmək məcburiyyətində qaldı
Ölkənin özündə də alkoqollu içkiyə tələb azalıb
Turizm şirkətləri “Naigin K Tovuz Baltiya” MMC-yə infotur edib
Almaniya vətəndaşının illik istehlakı Portuqaliyaya görə üç, Fransaya görə iki dəfə azdır
İstehsalla bərabər istehlak da azalıb
15 nəfərin ölümünə səbəb olan metil spirti nədir?
Bilirsiniz niyə şərab şüşələri 750 ml-dir?
Almaniyanın məşhur qəzeti Ərdoğanı göylərə qaldırdı ...
İran XİN Almaniyanın sanksiyasını “təxribatçı” adlandırıb
Nə qədər və necə içmək ziyansızdır?
(İkinci yazı)
Almaniyada “Pils”, “Weizen”, “Hell or Kölsch”, “Pale Ale” və ya “Stout” kimi alkoqolsuz pivələrə olan tendensiya dayanmadan davam edir. Alman Pivəçilər Assosiasiyasının (DBB) 23 aprel Alman Pivəsi Günü münasibətilə verdiyi açıqlamaya görə, istehsal həcmi son 20 ildə iki dəfədən çox artaraq 2024-cü ildə 329 milyon litrdən təxminən 700 milyon litrə çatıb. Hazırda alkoqolsuz pivələr bazarda bütün pivələrin 9 faizini təşkil edir və “Hellbils” və “Pilsner”dən sonra üçüncü yerdədir.
DBB prezidenti Kristian Veber, “İstehlakçılar hər fürsətdə yüksək keyfiyyətli, dadlı pivə axtarırlar və biz onlara bu çeşidi təklif edə bildiyimiz üçün çox şadıq”, – deyib. Pivə sənayesinin çətir təşkilatı Almaniyada istehsal olunan hər 10 pivədən birinin tezliklə spirtsiz olacağını gözləyir.
***
"Pivə zavodlarının innovativ gücü bu artımda həlledici rol oynayır", – Veber deyib. Yeni pivə istehsalı prosesləri illər ərzində alkoqolsuz pivələrin dadını və keyfiyyətini çox yaxşılaşdırdı. Müasir avadanlıq sayəsində spirt çox yumşaq şəkildə çıxarıla bilir, pivələr öz yaxşı dadını və yüksək keyfiyyətini saxlayır.
Pivənin təmizliyi qanunu ilk dəfə 23 aprel 1516-cı ildə İnqolştadtda ilkin olaraq Bavariya Hersoqluğu üçün qəbul edilib və 1906-cı ildən bütün Almaniyada qüvvədədir. Alkoqolsuz pivələr də 1516-cı il Təmizlik Aktına uyğun olaraq istehsal olunur. Başqa sözlə, o, yalnız dörd inqrediyent – hopdurma suyu, arpa və adi mayaotu, mayadan istifadə etməklə hazırlanır. Pivəçilər Assosiasiyasının məlumatına görə, Almaniya 800-dən çox müxtəlif alkoqolsuz pivə markası ilə bu sahədə dünya lideridir.