Bundestaqda yeni qayda
Üslub qaydalarını pozan deputata 4000, iclasa qatılmayan isə 300 avro cərimələnəcək
11:17 | 17 aprel 2025 | Cümə axşamı
Məqaləyə 337 dəfə baxılıb
Şriftin ölçüsü
Üslub qaydalarını pozan deputata 4000, iclasa qatılmayan isə 300 avro cərimələnəcək
Regionda və dünyadakı sülhün möhkəmlənməsində Azərbaycanın rolu müzakirə olunub
Azərbaycan Prezidentinin köməkçisi Almaniyanın XİN-in dövlət katibi ilə müzakirələr aparıb
Rəsmilər şirkətin tamamilə bağlanmaması üçün investor axtarışına başlayıblar
Hökumət sərbəst iş qrafiki ilə yanaşı iş müddətini artırmağı düşünür
Almaniya parlamentinin deputatının toxunulmazlığı qaldırıldı
Sağlamlıq riski daşıyan məhsul mağazalardan yığılır
Hansılar təhlükəsiz, hansıları risklidir?
55 min iş məhkəmə tarixini gözləyir
Almaniyanın məşhur “Oettinger” zavodunu bağlayır
Yerli ziyarətçi sayı artıb, əcnəbilərdə isə azalma var
Axşam saat 8-dən və 10-dan sonra satışı qadağan edildi
Səhər qəhvəsi əhvalımızı yaxşılaşdırır
108 yaşındakı qadın uzun ömrünü gündəlik içkisinə bağlayır
Hava limanlarında tətillər, sığorta problemləri, kadr böhranı və gecikmələr sistemi iflic edir
Uçuş gecikmələri və ləğvlər nəyi göstərir?
Almaniyada “Pils”, “Weizen”, “Hell or Kölsch”, “Pale Ale” və ya “Stout” kimi alkoqolsuz pivələrə olan tendensiya dayanmadan davam edir. Alman Pivəçilər Assosiasiyasının (DBB) 23 aprel Alman Pivəsi Günü münasibətilə verdiyi açıqlamaya görə, istehsal həcmi son 20 ildə iki dəfədən çox artaraq 2024-cü ildə 329 milyon litrdən təxminən 700 milyon litrə çatıb. Hazırda alkoqolsuz pivələr bazarda bütün pivələrin 9 faizini təşkil edir və “Hellbils” və “Pilsner”dən sonra üçüncü yerdədir.
DBB prezidenti Kristian Veber, “İstehlakçılar hər fürsətdə yüksək keyfiyyətli, dadlı pivə axtarırlar və biz onlara bu çeşidi təklif edə bildiyimiz üçün çox şadıq”, – deyib. Pivə sənayesinin çətir təşkilatı Almaniyada istehsal olunan hər 10 pivədən birinin tezliklə spirtsiz olacağını gözləyir.
***
"Pivə zavodlarının innovativ gücü bu artımda həlledici rol oynayır", – Veber deyib. Yeni pivə istehsalı prosesləri illər ərzində alkoqolsuz pivələrin dadını və keyfiyyətini çox yaxşılaşdırdı. Müasir avadanlıq sayəsində spirt çox yumşaq şəkildə çıxarıla bilir, pivələr öz yaxşı dadını və yüksək keyfiyyətini saxlayır.
Pivənin təmizliyi qanunu ilk dəfə 23 aprel 1516-cı ildə İnqolştadtda ilkin olaraq Bavariya Hersoqluğu üçün qəbul edilib və 1906-cı ildən bütün Almaniyada qüvvədədir. Alkoqolsuz pivələr də 1516-cı il Təmizlik Aktına uyğun olaraq istehsal olunur. Başqa sözlə, o, yalnız dörd inqrediyent – hopdurma suyu, arpa və adi mayaotu, mayadan istifadə etməklə hazırlanır. Pivəçilər Assosiasiyasının məlumatına görə, Almaniya 800-dən çox müxtəlif alkoqolsuz pivə markası ilə bu sahədə dünya lideridir.