
Almanlar artıq şərab içmir
Almaniya vətəndaşının illik istehlakı Portuqaliyaya görə üç, Fransaya görə iki dəfə azdır
Almaniya vətəndaşının illik istehlakı Portuqaliyaya görə üç, Fransaya görə iki dəfə azdır
İstehsalla bərabər istehlak da azalıb
15 nəfərin ölümünə səbəb olan metil spirti nədir?
Bilirsiniz niyə şərab şüşələri 750 ml-dir?
Almaniyanın məşhur qəzeti Ərdoğanı göylərə qaldırdı ...
İran XİN Almaniyanın sanksiyasını “təxribatçı” adlandırıb
Nə qədər və necə içmək ziyansızdır?
(İkinci yazı)
(hekayə)
Alkoqol və tütün məhsullarının idxalı qanunu dəyişir - 2 dəfə azaldıldı
Siz hansındasınız?
Tərkibində turşu olan içkilər eroziya yarada bilər
Azərbaycanda 20 mindən çox alkoqolik qeydə alınıb
Nazirlər Kabinetinin yeni qərarına əsasən ...
Ruslar İngiltərə azarkeşlərinə hər oyundan əvvəl yalnız bir parç pivə verilməsini istəyirlər
Alimlər hesab edir ki, bərk içkilər aqressiyaya, şərabla pivə isə əsasən rahatlıq və yuxululuğa səbəb olur
Almaniyada “Pils”, “Weizen”, “Hell or Kölsch”, “Pale Ale” və ya “Stout” kimi alkoqolsuz pivələrə olan tendensiya dayanmadan davam edir. Alman Pivəçilər Assosiasiyasının (DBB) 23 aprel Alman Pivəsi Günü münasibətilə verdiyi açıqlamaya görə, istehsal həcmi son 20 ildə iki dəfədən çox artaraq 2024-cü ildə 329 milyon litrdən təxminən 700 milyon litrə çatıb. Hazırda alkoqolsuz pivələr bazarda bütün pivələrin 9 faizini təşkil edir və “Hellbils” və “Pilsner”dən sonra üçüncü yerdədir.
DBB prezidenti Kristian Veber, “İstehlakçılar hər fürsətdə yüksək keyfiyyətli, dadlı pivə axtarırlar və biz onlara bu çeşidi təklif edə bildiyimiz üçün çox şadıq”, – deyib. Pivə sənayesinin çətir təşkilatı Almaniyada istehsal olunan hər 10 pivədən birinin tezliklə spirtsiz olacağını gözləyir.
***
"Pivə zavodlarının innovativ gücü bu artımda həlledici rol oynayır", – Veber deyib. Yeni pivə istehsalı prosesləri illər ərzində alkoqolsuz pivələrin dadını və keyfiyyətini çox yaxşılaşdırdı. Müasir avadanlıq sayəsində spirt çox yumşaq şəkildə çıxarıla bilir, pivələr öz yaxşı dadını və yüksək keyfiyyətini saxlayır.
Pivənin təmizliyi qanunu ilk dəfə 23 aprel 1516-cı ildə İnqolştadtda ilkin olaraq Bavariya Hersoqluğu üçün qəbul edilib və 1906-cı ildən bütün Almaniyada qüvvədədir. Alkoqolsuz pivələr də 1516-cı il Təmizlik Aktına uyğun olaraq istehsal olunur. Başqa sözlə, o, yalnız dörd inqrediyent – hopdurma suyu, arpa və adi mayaotu, mayadan istifadə etməklə hazırlanır. Pivəçilər Assosiasiyasının məlumatına görə, Almaniya 800-dən çox müxtəlif alkoqolsuz pivə markası ilə bu sahədə dünya lideridir.