
Bundestaqdan ifrat sağçıya zərbə
Almaniya parlamentinin deputatının toxunulmazlığı qaldırıldı
Almaniya parlamentinin deputatının toxunulmazlığı qaldırıldı
Sağlamlıq riski daşıyan məhsul mağazalardan yığılır
Hansılar təhlükəsiz, hansıları risklidir?
55 min iş məhkəmə tarixini gözləyir
Almaniyanın məşhur “Oettinger” zavodunu bağlayır
Yerli ziyarətçi sayı artıb, əcnəbilərdə isə azalma var
Axşam saat 8-dən və 10-dan sonra satışı qadağan edildi
Səhər qəhvəsi əhvalımızı yaxşılaşdırır
108 yaşındakı qadın uzun ömrünü gündəlik içkisinə bağlayır
Hava limanlarında tətillər, sığorta problemləri, kadr böhranı və gecikmələr sistemi iflic edir
Uçuş gecikmələri və ləğvlər nəyi göstərir?
Alkoqolsuz kimi satılan içkidə spirt tapıldığı üçün geri qaytarıldı
6 atmosfer təzyiq nəticəsində 80 km surətə çatan tıxacı saxlayan icad
Almaniyada ənənəvi pivə hələ də üstünlük təşkil edir
Leipzigə məcburi eniş
Stressi spirt istehlakını artırır, 64 faizi bundan təsirlənir
Almaniyada “Pils”, “Weizen”, “Hell or Kölsch”, “Pale Ale” və ya “Stout” kimi alkoqolsuz pivələrə olan tendensiya dayanmadan davam edir. Alman Pivəçilər Assosiasiyasının (DBB) 23 aprel Alman Pivəsi Günü münasibətilə verdiyi açıqlamaya görə, istehsal həcmi son 20 ildə iki dəfədən çox artaraq 2024-cü ildə 329 milyon litrdən təxminən 700 milyon litrə çatıb. Hazırda alkoqolsuz pivələr bazarda bütün pivələrin 9 faizini təşkil edir və “Hellbils” və “Pilsner”dən sonra üçüncü yerdədir.
DBB prezidenti Kristian Veber, “İstehlakçılar hər fürsətdə yüksək keyfiyyətli, dadlı pivə axtarırlar və biz onlara bu çeşidi təklif edə bildiyimiz üçün çox şadıq”, – deyib. Pivə sənayesinin çətir təşkilatı Almaniyada istehsal olunan hər 10 pivədən birinin tezliklə spirtsiz olacağını gözləyir.
***
"Pivə zavodlarının innovativ gücü bu artımda həlledici rol oynayır", – Veber deyib. Yeni pivə istehsalı prosesləri illər ərzində alkoqolsuz pivələrin dadını və keyfiyyətini çox yaxşılaşdırdı. Müasir avadanlıq sayəsində spirt çox yumşaq şəkildə çıxarıla bilir, pivələr öz yaxşı dadını və yüksək keyfiyyətini saxlayır.
Pivənin təmizliyi qanunu ilk dəfə 23 aprel 1516-cı ildə İnqolştadtda ilkin olaraq Bavariya Hersoqluğu üçün qəbul edilib və 1906-cı ildən bütün Almaniyada qüvvədədir. Alkoqolsuz pivələr də 1516-cı il Təmizlik Aktına uyğun olaraq istehsal olunur. Başqa sözlə, o, yalnız dörd inqrediyent – hopdurma suyu, arpa və adi mayaotu, mayadan istifadə etməklə hazırlanır. Pivəçilər Assosiasiyasının məlumatına görə, Almaniya 800-dən çox müxtəlif alkoqolsuz pivə markası ilə bu sahədə dünya lideridir.