Yemək təhlükəlidir!
«Zəhərlənmə halları artır»
İnformasiya şöbəsi
MÖVZU İLƏ ƏLAQƏLİ
-
Yay - qarpız mövsümü...
İmişlidə bir isti var, qarpızın içindən çox, çölü qızarır... (“Facebook” atalar sözü)
-
Qarpız qızıla dönüb, xəbəri yox fermerlərin
Sabirabad qarpızı bazarlardan yoxa çıxdı, qiymətlər də kəskin artdı ...
-
Qarpız xəbərdarlığı
Qida Təhülkəsizliyi Agentliyi əhaliyə müraciət etdi
-
... 5 vəzifəli həbs olundu
Pambıqçıların zəhərlənməsinə görə ...
-
“Pambıqçıların zəhərlənməsi təxribat deyil”
Ekspert səbəbləri göstərdi: “Təhlükəsizlik qaydalarına riayət edilmir”
-
“Ürəkbulanma zəhərlənmə demək deyil”
Pambıq tarlalarının sifarişçisi - “Aqrarkredit” şirkətindən açıqlama: “Nəticələri gözləyirik”
-
“Bizim vaxtımızda belə hadisələr olmurdu”
Məşhur pambıqçı zəhərlənmələrdən heyrətə gəlib
-
Bu artıq təxribatdır!
Yevlaxda pambıq sahəsində zəhərlənənlərin sayı 24-ə çatdı: 8-i uşaqdır
-
İcra başçıları üçün kritik son ay
Prezidentin verdiyi müddət dekabrın 15-də bitir; pambıq yığımında bir neçə rayon geridə qalıb
-
«Şəhərin illərlə yığılıb qalmış problemləri var»
Dövlət büdcəsindən dotasiya almayan Sumqayıtın xərcləri hardan qarşılanır...
-
«Səhiyyə Nazirliyinə tabe deyilik»
Yevlax Mərkəzi Xəstəxanasının həkimləri Hippokrat andı içməyib?
-
«Bizim rayondan deyilsən»
Yevlaxda xəstəxana ağır xəstəni qəbul etmədi
-
«Pulları xaricdə gizlədirdilər»
İlham Əliyev: «Gəlir tam şəkildə ölkəmizə gəlməlidir»
-
Saxta içkilər var
Pivə içənlər, diqqətli olun!
-
Yayın təhlükəli sevimli qidası
Özünüzü keyfiyyətsiz qarpızdan qoruyun
-
Qarpızdan zəhərlənmənin səbəbləri
İstidə, günəş altında və dəriləndən sonra 7 gündən çox qalan qarpızları yemək təhlükəlidir
Vaxt.az EL TV-yə istinadən bildirir ki, istixana şəraitində becərilən qarpız və yemiş artıq bazarlarda, yol kənarlarında satışa çıxarılıb. Qarpızın 1 kiloqramı 50 qəpiyə - 1 manata, yemişin 1 kiloqramı isə 1-2 manat aralığında alıcılara təklif olunur.
Satıcı Vüsalə Muradova bəzən alıcı az olduğu üçün məhsulları bundan da aşağı qiymətə satdıqlarını deyir: «Alıcıların çoxu qarpız, yemiş almağa çəkinir. Deyirlər, bu məhsullar satışa tez çıxarılıb».
Qarpız və yemiş alanların əksəriyyəti isə yenicə satışa çıxarılan bu məhsulların dadına baxmaq istəyənlərdir. Mütəxəssislər isə deyirlər ki, bu məhsulların tərkibində nitrat maddəsi var. Qarpız və yemişə gübrə verildikdə həmin maddənin miqdarı artır. Bu da əsasən insanın mədə-bağırsaq sisteminə təsir edir.
«Qarpızda su yüksək miqdarda olduğundan yay fəslində ən çox bundan istifadə edirik. Lakin yüksək miqdarda gübrələnmənin nəticəsində onun tərkibində olan nitratın artması ilə əlaqədar zəhərlənmə halları daha çox qeydə alınır», - deyə Yevlax Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin nümayəndəsi Ülkər Nuriyeva bildirib. O, tövsiyə edib ki, təbii üsulla yetişdirilən qarpız və yemişlərə üstünlük verilsin.