

Məhsullar kiçilir, qiymətlər artır
İranda ərzaq məhsulları hər saat bahalaşır
Kərə yağı supermarketlərdə kürü kimi lüks məhsullarla bir yerdə xüsusi qorunan rəflərdə saxlanılır
Britaniya hökumətinin çətin günləri
İnsanları bir araya gətirən vasitə
Torpaqların təyinatı haqqında yenidən düşünmək lazımdır
Dünya ərzaq təhlükəsizliyi baxımından həddindən artıq çətin il yaşayır
“Piştaxtaya gizli şəkildə çıxarırlır”
“ƏDV ilə alıb, ƏDV-siz satırıq”
Ötən ay 100 milyon dollara yaxın qiymətdə məhsul idxal olunub
Yavaş qidalanmaqla həyat tərzini yaxşıya doğru dəyişmək mümkündür
Gömrük rüsumları 15 faizdən 5-ə endirildi
Azərbaycan inhisarçılarının günahsız olduğu üzə çıxdı...
Ətdə 384, süd, yumurta və balda isə 489 faiz artım var
Kərə yağı bahalaşdı, camaat yenidən marqarinə keçir
Hər il dünya boyu istehsal olunan ərzağın 30 faizi tullanılır
Market səbətinizdə qidaları nə dərəcədə şüurlu şəkildə alırsınız? Supermarketdən aldığınız bəzi qidaların təhlükələrindən xəbəriniz varmı?
Zərərsiz görünən bəzi qidalar həyat üçün təhlükə yarada bilər. Qida təhlükəsizliyi mütəxəssislərinin potensial təhlükəli olduğunu söylədiyi qidalar bunlardır...
Dilimlənmiş meyvə və tərəvəzlər
Amerikalı qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Brayan Quok və digər ekspertlər, ərzaq mağazasında satın alınan əvvəlcədən dilimlənmiş meyvə və tərəvəzlərin potensial ölümcül infeksiya riski daşıya biləcəyi barədə xəbərdarlıq etdilər.
Çünki meyvənin qoruyucu qabığı kəsilir, içərisi yumşaq və nəmli qalır, beləliklə bakteriyalara münbit şərait yaranır.
Ekspert supermarketlərdə dilimlənmiş meyvələrdən çəkinməyi tövsiyə etdi və bu cür qidaların lazımi qaydada bişirilmədən istehlakının qida zəhərlənməsi riski daşıdığı barədə xəbərdarlıq etdi.
Xüsusilə dilimlənmiş manqo, qovun və ananasın paketlərində zərərli bakteriyalar olan E. coli kimi patogenlərin olması ehtimalının yüksək olduğu bildirilir.
Təzə toxumlar
Delaver Universitetinin mikrobiologiya professoru Kali Knil salatlara, şorbalara və sendviçlərə əlavə edilən kiçik təzə toxumlar də E.coli, listeria və salmonella kimi təhlükəli patogenləri daşıya biləcəyini söyləyib.
O, bunun səbəbinin cücərmə prosesi zamanı rütubətli və isti mühitin bakteriyaların çoxalması üçün ideal mühit yaratması olduğunu bildirdi.
Professor bildirib ki, toxumlar üçün cücərmə prosesində olan mikroorqanizmlər üç gündə bir milyarda çata bilər.
Çiy süd
Brayan Quok, pasterizə edilməmiş (qaynadılmamış) çiy süd istehlakının da ciddi risklər daşıdığını ifadə edib. Bu süd növü risklidir, çünki E. coli, campylobacter və listeria kimi patogenləri öldürmək üçün lazımi istilik müalicələrinə məruz qalmamışdır. Böyük Britaniyada çiy süd yalnız qeydiyyatdan keçmiş istehsalçılardan birbaşa alına bilər. Çiy süd satışı Şotlandiyada tamamilə qadağandır.
E. coli infeksiyaları ümumiyyətlə qızdırma, qusma və ishal kimi simptomlara səbəb olur. Lakin immun sistemi zəif olan şəxslərdə infeksiya qana keçərək orqanlara ciddi ziyan vura bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu cür infeksiyalardan qorunmaq üçün qida gigiyenasına diqqət yetirilməlidir.