vaxtlı-vaxtında oxuyun! Cümə axşamı, 21 noyabr 2024
1 ABŞ dolları 1 USD = 1.7 AZN
1 Avro 1 EUR = 1.6977 AZN
1 Rusiya rublu 1 RUB = 0.0272 AZN
1 İngiltərə funt sterlinqi 1 GBP = 1.9671 AZN
1 Türkiyə lirəsi 1 TRY = 0.0914 AZN
Nəriman Nərimanov (1870 - 1925)

«Siz ata-babalarınızın müqəddəs yerlərinə o vaxt VƏTƏN deyə bilərsiniz ki, onun sahibi olasınız»

Nəriman Nərimanov (1870 - 1925)
KULİNARİYA  
21:12 | 1 yanvar 2013 | Çərşənbə axşamı Məqaləyə 2548 dəfə baxılıb Şriftin ölçüsü Xəbərin şriftini kiçilt Xəbərin şriftini böyüt

«Çiyələkli ilan»ın deserti

Zəhəri də şirin olan təam

Xanımlar,bildiyimiz kimi, 2013-cü ilin rəmzi ilandır. Buna görə də sizə "Çiyələkli ilan" desertini təqdim edirik.

Tərkibi:
2 ədəd bulki
4-5 çiyələk, yarpağı ilə birlikdə
1 st. qaymaq
2 st. su
2 st qr şəkər tozu
2 ədəd yumru konfet

Hazrlanması:
Əvvəlcə bulkilərı uzununa,sonra isə eninə kəsirik.
Təqdim edəcəyimiz boşqaba ilan formasında düzürük.150 q. şəkəri suda  zəif odda əridib sirop hazırlayırıq.Bulkilərimizı bu siropla isladırıq.
Qaymağı 50 q. şəkərlə çalıb “Ilanımızı” qaymaqlayırıq.
Üzərinə səliqə ilə çiyələkləri dilimləyib düzürük.
“İlanın” başını çiyələkdən,gözünü konfetdən, dilini isə çiyələk yarpağından bəziyirik. 2-ci qat bulkini də qoyub eyni qaydanı təkrarlayırıq.

Budur, çiyələkli “Ilan” deserti hazırdır. (tərcümə edilib)
Nuş olsun!