
Yay - qarpız mövsümü...
İmişlidə bir isti var, qarpızın içindən çox, çölü qızarır... (“Facebook” atalar sözü)
İmişlidə bir isti var, qarpızın içindən çox, çölü qızarır... (“Facebook” atalar sözü)
Sabirabad qarpızı bazarlardan yoxa çıxdı, qiymətlər də kəskin artdı ...
Qida Təhülkəsizliyi Agentliyi əhaliyə müraciət etdi
Pambıqçıların zəhərlənməsinə görə ...
Ekspert səbəbləri göstərdi: “Təhlükəsizlik qaydalarına riayət edilmir”
Pambıq tarlalarının sifarişçisi - “Aqrarkredit” şirkətindən açıqlama: “Nəticələri gözləyirik”
Məşhur pambıqçı zəhərlənmələrdən heyrətə gəlib
Yevlaxda pambıq sahəsində zəhərlənənlərin sayı 24-ə çatdı: 8-i uşaqdır
Prezidentin verdiyi müddət dekabrın 15-də bitir; pambıq yığımında bir neçə rayon geridə qalıb
Dövlət büdcəsindən dotasiya almayan Sumqayıtın xərcləri hardan qarşılanır...
Yevlax Mərkəzi Xəstəxanasının həkimləri Hippokrat andı içməyib?
Yevlaxda xəstəxana ağır xəstəni qəbul etmədi
İlham Əliyev: «Gəlir tam şəkildə ölkəmizə gəlməlidir»
Pivə içənlər, diqqətli olun!
Özünüzü keyfiyyətsiz qarpızdan qoruyun
İstidə, günəş altında və dəriləndən sonra 7 gündən çox qalan qarpızları yemək təhlükəlidir
Vaxt.az EL TV-yə istinadən bildirir ki, istixana şəraitində becərilən qarpız və yemiş artıq bazarlarda, yol kənarlarında satışa çıxarılıb. Qarpızın 1 kiloqramı 50 qəpiyə - 1 manata, yemişin 1 kiloqramı isə 1-2 manat aralığında alıcılara təklif olunur.
Satıcı Vüsalə Muradova bəzən alıcı az olduğu üçün məhsulları bundan da aşağı qiymətə satdıqlarını deyir: «Alıcıların çoxu qarpız, yemiş almağa çəkinir. Deyirlər, bu məhsullar satışa tez çıxarılıb».
Qarpız və yemiş alanların əksəriyyəti isə yenicə satışa çıxarılan bu məhsulların dadına baxmaq istəyənlərdir. Mütəxəssislər isə deyirlər ki, bu məhsulların tərkibində nitrat maddəsi var. Qarpız və yemişə gübrə verildikdə həmin maddənin miqdarı artır. Bu da əsasən insanın mədə-bağırsaq sisteminə təsir edir.
«Qarpızda su yüksək miqdarda olduğundan yay fəslində ən çox bundan istifadə edirik. Lakin yüksək miqdarda gübrələnmənin nəticəsində onun tərkibində olan nitratın artması ilə əlaqədar zəhərlənmə halları daha çox qeydə alınır», - deyə Yevlax Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin nümayəndəsi Ülkər Nuriyeva bildirib. O, tövsiyə edib ki, təbii üsulla yetişdirilən qarpız və yemişlərə üstünlük verilsin.