
“Alzheimer” riskini azaldan içki
Hər gün bir fincan içmək yaşlanmanı yavaşladır
Hər gün bir fincan içmək yaşlanmanı yavaşladır
Ən çox yayılmış yuxu vərdişi erkən ölüm riski ilə əlaqələndirilir
Yeni kəşf piylənmə ilə mübarizə aparmağa kömək edə bilər
İmmuniteti gücləndirir, təzyiqi aşağı salır, xoşbəxtlik hissini artırır
Bu üsul yuxu tənəffüs problemlərini xeyli azaldır
Hamı ölkə başçısının bacısını düşünərkən, Pxenyanda başqa biri rəhbərliyə hazırlanır
Şəkərli diabetdən əziyyət çəkən Şimali Koreya başçısı risk qrupundadır
Qatılaşdırılmış meyvə suyu oğlanlarda diabetə səbəb ola bilər
Orqanizmin “savaş, ya da qaç” mexanizmi işə salmayın...
Ən çox ziyana salan və gəlirli məhsullar
«İstehsalı və ixracını ən azı iki dəfə artırmaq olar»
İnsulini əvəzləyəcək super dərman hazırlanır
Şəkər xəstələri üçün hansı güzəştlər nəzərdə tutulur?
Diabet xəstələrinə yenilik - günün istənilən vaxtında və lazımı miqdara...
Kaliforniya Universitetinin alimləri, xüsusilə qablaşdırılmış qidalarda olan zərif şəkərin bioloji qocalmanı sürətləndirdiyini açıqlayıblar.
Bildirilib ki, tərkibində zərif şəkər olan qida məhsulları hüceyrələri zədələyir və xroniki iltihab yaradır.
Piylənmə, şəkərli diabet, qaraciyər və ürək xəstəliklərinə səbəb olmaqla yanaşı, xroniki iltihab da müxtəlif növ xərçəng riskini artıra bilər.
Son araşdırmalar göstərdi ki, işlənmiş qidalar amerikalıların gündəlik kalori qəbulunun 60 faizini təşkil edir. Şəkərli içkilərin, qablaşdırılmış çörəklərin, meyvəli qatıqların, səhər yeməyi taxıllarının, kolbasa və sosiska kimi işlənmiş ətlərin bioloji yaşlanmanı sürətləndirdiyi müəyyən edilib.
Qidalanma üzrə epidemioloq Marialaura Bonaccio bildirib ki, tərkibində zərif şəkər olan qidalar qidalanma baxımından qeyri-adekvat olmaqla yanaşı, şəkər, duz və doymuş yağlarla da zəngindir: “Emal edilmiş qidalar uzun müddətdə bədən üçün zəhərli maddələrin daşıyıcısına çevrilir, buna görə də onların müntəzəm istehlakı olduqca təhlükəlidir”.