Sərkisyana çömçə zərbəsi
Kulinariya sərgisində erməni prezidenti ilə, aşpazları gülünc vəziyyətə düşüblər
DUYĞU
MÖVZU İLƏ ƏLAQƏLİ
-
Üç Türk lider bölgənin iqtisadi xəritəsini dəyişir
ABŞ-ın narazı qaldığı məqam
-
Azərbaycan-Türkmənistan əlaqələrinin inkişafı məmnunluq doğurur
Birgə Hökumətlərarası Komissiya Bakıda toplanıb
-
“Bölgə ölkələri asılı olmamalıdır”
Vaşinqtonun nəzəri Mərkəzi Asiyadadır
-
Türk dövlətlərinin NATO-su
Bu təkcə Rusiyaya deyil, Qərb üçün də arzuolunan deyil
-
“Avropa bazarını unudun”
Rusiyadan Türkmənistana xəbərdarlıq
-
“Qanı qarışmışlar”
Ermənistan sakinləri Köçəryan və Qarabağ ermənilərini özlərinə yad hesab edir
-
Müxalifətin deputat mandatları alına bilər
Köçəryanla Sərkisyanı partiyalarını Ermənistan parlamentindən qovurlar
-
Tərəzinin Rusiya tərəfi ağırlaşır
Aşqabad Türkmənistan-Rusiya ikili vətəndaşlığı olanlara pasport verəcək
-
Ortada qalan Orta Asiya
Müharibə başlayandan Türkiyə və Çin bölgədə fəaliyyətini hiss olunacaq dərəcədə gücləndirib
-
Orta Asiyada su qıtlığı
Türkmənistan problemi çözmək üçün Xəzərə üz tutur
-
Türkmənistan ixracatı 2 dəfə artırıb
Rusiya Azərbaycanı strateji bəyanatı pozmaqda günahlandırır
-
Rusiya kanallarının peyk yayımı kəsilib
Provayderlər ehtiyat yayımı üzərində işləyir
-
Salonlarda arxa qapı xidməti
Təzə prezidentlə gələn qadağalar sonra gözəllik ustaları “yeraltına” çəkilib
-
Mərkəzi Asiya təzyiq altındadır
Lavrov Çin və Hindistandan əliboş dönüb
-
Türkmənistanda çörək talonları
Artıq alanlar həbs olunacaq
-
Dördə ölkədən keçəcək kəmər
Aşxabad və Dehli Azərbaycanın təcrübəsindən faydalana bilərlər
Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzi bu günlərdə Türkmənistanda keçirilən sərgidən qayıdıb. Mərkəzin baş direktoru Tahir Əmiraslanov sərgi haqqında təəssüratlarını media ilə bölüşüb. Direktorun sözlərinə görə sərgi çox maraqlı keçib. Aşpazlarımız Aşqabadda sərgiyə qatılanlara Azərbaycan mətbəxinin özünəməxsusluğu, ləziz təamları haqqında ətraflı məlumat veriblər.
Tahir Əmiraslanov əməkdaşımızla söhbətində sərgi zamanı iki ilginc hadisə haqda məlumat verib. Birinci hadisə erməni təmsilçi Qriqoriy Antonyanla bağlı olub. Belə ki, Antonyan dolma və lavaşı misal çəkərək erməni mətbəxinin qədimiliyindən söhbət açmaq istəyərkən ətrafı qəhqəhə və gülüş səsləri bürüyüb. Bütün bunlardan pərt olan erməni aşpaz sözünü fikrini bitirə bilməyib.
İkinci hadisə isə sərgi keçirilən ərəfədə Türkmənistanda rəsmi səfərdə olan Serj Sərkisyanla bağlı olub. Türkmənistan həmkarı Qurbanqulu Berdiməhəmmədovla sərgiyə gələn Sərkisyana aşpazlarımızdan unikal bir kitab hədiyyə olunub. Bu kitabda nəinki Azərbaycan mətbəxinin incilərindən söhbət açılır, həmçinin erməni kulinar Xotranovun yazdığı «Erməni mətbəxi» kitabına yazılmış cavab yazısı və bundan başqa Qarabağ mətbəxi haqqında məqalələr də yer alıb.
Ən maraqlı məqamlardan biri isə kitabın erməni prezidentinə çatdırılması zamanı baş verib. Tahir Əmiraslanovun sözlərinə görə Qurbanqulu Berdiməhəmmədov sərgiyə qatılanda ilk olaraq Azərbaycan təmsilçiləri ilə görüşüb: «Türkmənistan prezidenti bizimlə çox səmimi görüşdü. Biz ondan iki əvvəl rəy yazdığımız «Türkmən dəftərxanası» kitabına avtoqraf verməsini xahiş etdik. Daha sonra ingilis dilində çapdan çıxan «Azərbaycan Kulinariyası» kitabının iki nüsxəsini Türkmənistan prezidentinə təqdim edərək kitabların onlar üçün nəzərdə tutulduğunu bildirdik. Berdiməhəmmədov gülərək kitabları götürdü və bir nüsxəsinin Sərkisyana təqdim etdi».